נפילה חדה במניות אנבידיה זעזעה את שוק השבבים ביום שלישי, כאשר מניית החברה ירדה בכמעט 10%, מה שהוביל למחיקה של כ-300 מיליארד דולר משווי השוק שלה. הירידה הפתאומית הזו גררה איתה גם מניות של חברות שבבים נוספות, וגרמה ליום הגרוע ביותר של מדד השבבים מאז מרץ 2020. חברות כמו Intel (אינטל), Marvell (מרוול), Broadcom (ברודקום) ו-AMD (איי.אמ.די) רשמו ירידות חדות, כאשר כלל הסקטור חווה תנודתיות חזקה.
הירידות במניות הגיעו בעקבות פרסום מדד ה-ISM למגזר הייצור לחודש אוגוסט, שהציג תוצאות מאכזבות וגרם לחששות לגבי חוסן הכלכלה האמריקאית. בנוסף לכך, העלייה בריבית הפדרלית גם היא השפיעה לרעה על שוק המניות, במיוחד על חברות הטכנולוגיה שחשופות יותר להשפעות של תנודתיות כלכלית. המשקיעים הגיבו בשליליות לנתונים הללו, מה שגרם למכירות מוגברות במניות השבבים.
בשנה האחרונה, תחום השבבים זכה לתמחור פרמיום על רקע הציפיות הגבוהות שהבינה המלאכותית (AI) תגרום לגידול ניכר בהשקעות בתשתיות חישוביות. אנבידיה הובילה את הסקטור הזה, כאשר מנייתה עלתה מתחילת השנה בכ-124%, למרות הנפילה הנוכחית. החברה נהנית מביקוש גבוה למעבדי AI שהיא מייצרת, במיוחד מצד ענקיות הטכנולוגיה המפעילות מרכזי נתונים גדולים.
הכנסותיה של אנבידיה ברבעון האחרון הגיעו ל-30 מיליארד דולר, מה שעלה על ציפיות השוק. עם זאת, תחזיות החברה להמשך השנה התקבלו באכזבה מסוימת בקרב המשקיעים, מה שגרם ללחץ נוסף על מניות הספקים שלה, כמו יצרניות הזיכרונות. למרות האופטימיות הכללית בתחום ה-AI, השוק כולו חווה טלטלה בעקבות תחזיות אלו.
השוק מגיב ברגישות לכל שינוי או עדכון בתחום הבינה המלאכותית, מה שמוביל לתנודתיות גבוהה במניות החברות המעורבות. עם זאת, הביקוש הגובר לשבבי AI והשימוש הנרחב בטכנולוגיות חדשות בתחום מצביעים על כך שהפוטנציאל לצמיחה משמעותית עדיין קיים. המשקיעים ממשיכים לעקוב מקרוב אחר התחזיות של חברות כמו אנבידיה ו-AMD, בתקווה שהמגמות החיוביות יחזרו והסקטור יתאושש מהירידה החדה הנוכחית.
המידע במאמר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ פיננסי ו/או המלצה. ייתכנו טעויות ו/או אי דיוקים בתוכן המאמר, ועל המשתמש לבדוק ולאמת אותם לאחר חקירה ולמידה במקורות נוספים. כל מי שמשתמש במידע המובא במאמר עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.