בריאיון בין אילון מאסק, הבעלים של פלטפורמת X (לשעבר טוויטר), לבין המועמד לנשיאות והנשיא לשעבר דונלד טראמפ, היו קשיים טכניים שנבעו לכאורה ממתקפת סייבר מסוג DDoS (התקפת מניעת שירות מבוזרת) אשר העמיסה על קווי הנתונים של הפלטפורמה. חרף העיכובים, השיחה התקיימה בסופו של דבר ונמשכה שעתיים.
במהלך השיחה, טראמפ חשף מגוון תוכניות כחלק מקמפיין הבחירות שלו. בין היתר, הוא הצהיר על כוונתו לשוב לבאטלר, פנסילבניה, באוקטובר הקרוב – המקום בו היה יעד לניסיון התנקשות בחודש שעבר. בנוסף, טראמפ הודיע כי אם ייבחר לנשיאות בנובמבר, הוא יוביל את מבצע הגירוש ההמוני הגדול ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית, במטרה להחזיר את השליטה על גבולות המדינה.
טראמפ גם הציג את חזונו להקמת מערכת הגנה אווירית דומה לכיפת ברזל הישראלית, שתגן על ארה"ב מפני איומים חיצוניים. הוא הדגיש את רצונו לסגור את משרד החינוך הפדרלי ולהעביר את הסמכויות החינוכיות בחזרה למדינות, כדי לאפשר שליטה מקומית טובה יותר.
במהלך השיחה, טראמפ התייחס לאירועים הגלובליים האחרונים, וציין כי ה-7 באוקטובר, היום בו החלה מתקפת הטרור הקשה על ישראל, "לא היה קורה אם הייתי נשיא." טראמפ טען גם שהמלחמה המתמשכת באוקראינה לא הייתה פורצת אם הוא היה מכהן כנשיא, והדגיש את עמדתו כי מדיניות החוץ שלו הייתה מונעת את ההתפתחויות האלימות הללו.
מאסק הביע תמיכה בטראמפ במהלך הריאיון וקרא למצביעים מתונים לתמוך בקמפיין שלו. הוא אמר כי הוא "אופטימי ונרגש לגבי העתיד" וקרא לקהל לבוא לקראת שינוי מעורר השראה.
הריאיון התרחש בתקופה שבה טראמפ מנסה לאתחל מחדש את קמפיין הבחירות שלו, בעוד קמלה האריס, המועמדת הדמוקרטית לנשיאות, זוכה לתמיכה מוגברת לאחר שמונתה כמועמדת המפלגה הדמוקרטית במקום הנשיא ג'ו ביידן. במהלך הריאיון, טראמפ לא החמיץ את ההזדמנות לבקר את האריס על כך שהיא נמנעת מראיונות וממעטת לענות על שאלות עיתונאים מאז קבלת המינוי.
מאסק הציע להזמין את האריס לריאיון דומה בפלטפורמת X, בניסיון להראות פתיחות לכל המועמדים.
הריאיון מסמן את חזרתו של טראמפ לפלטפורמת X, לאחר שהוסר ממנה בעקבות אירועי 6 בינואר 2021. עם זאת, עדיין לא ברור האם וכיצד טראמפ ימשיך להשתמש בפלטפורמה זו באופן תדיר, או שיישאר נאמן לרשת החברתית שבבעלותו, Truth Social.
המידע במאמר זה מסופק למטרות אינפורמטיביות בלבד ואינו מהווה ייעוץ פיננסי ו/או המלצה. ייתכנו טעויות ו/או אי דיוקים בתוכן המאמר, ועל המשתמש לבדוק ולאמת אותם לאחר חקירה ולמידה במקורות נוספים. כל מי שמשתמש במידע המובא במאמר עושה זאת על דעתו ואחריותו בלבד.